HR-nätverk – alla behöver vi hjälp och stöttning, oavsett vår specialistgrad

Wordpress-activeHR_logo_180

Det börjar nalkas sommarlov och detta är ett ypperligt tillfälle för alla oss inom HR att reflektera lite hur vi vill komma vidare, vad vi vill nå i arbetet och huruvida vi har någon att bolla med om idéer och tankar.

 

Ensam är inte alltid starkast

Vi vill så gärna vara effektiva, duktiga och än mer visa att vi minsann klarar oss själva! Vi får dock inte glömma att ett gott resultat allt som oftast nås genom samarbete och gemenskap. Är inte det exakt det vi brukar säga till medarbetarna också? Genom teamarbete lär man sig, når snabbare resultat och får därmed mer gjort.

 

Hur har alla andra det?

Ibland kan det vara lite ensamt i HR-hörnan på jobbet, speciellt om inte HR-avdelningen består av fler än dig och kanske någon fler. Det kanske inte går att prata om orostankarna med ekonomi, eftersom ni inte delar riktigt samma synsätt på det hela. Din oro kanske slocknar genom att företaget använder lite mer pengar på personalen medan den idéen ger magsår åt ekonomi. Att prata med vänner, trots att alla skulle jobba med samma frågor, hjälper inte heller alltid då man kanske inte vill använda sin gemensamma tid till att prata jobb.

Det allra bästa är ju att få prata med någon inom branschen. Få höra hur de löst liknande problem, hur de tagit an förändring och hur deras personal mår. Det är som att läsa en self-help bok men i stället vara en del av boken och faktiskt få göra det i verkligheten.

Oavsett hur specialist du än är i ditt område och ditt jobb, skulle det vara konstigt om du inte ibland kände att du behövde hjälp eller stöd. Därför finns det nätverk att bli en del av! Vissa nätverk är specialiserade på antingen företagsstorlek, ämne eller bransch man är HR i. Andra är nätverk som alla med varierande ämnen och folk. Eftersom agendan för träffen alltid står i inbjudan är det enkelt att tacka nej ifall just den träffens ämne inte passar för just dig eller ditt företag.

Kom med oss till Active-HR

Jag ger därför här en shout-out till Active-HR som ordnar nätverksträffar till alla oss inom HR. Dessa nätverksträffar sker ungefär en gång i kvartalet och innehåller diskussioner kring ett förutbestämt ämne. Som medlem får du skicka in ämnen som känns aktuella för dig eller ämnen som du intresseras av lite extra. För att bli medlem i detta nätverket bör du mejla eva.ruthberg@active-hr.se. Än så länge är medlemskapet gratis och utöver att man får ta del av informationsrika diskussioner får man nätverka och träffa andra inom branschen! Tänk att detta klassas som jobb men är ändå något så kul. Nätverksträffarna läggs efterjobbet alternativt innan jobbet i form av frukostseminarium. Anmäl dig nu så du får din plats för höstens nätverk!

 

Om inte du redan är med i något HR-nätverk rekommenderar jag det starkt! Har själv varit med i diverse nätverk i några år och träffarna är verkligen väldigt givande, samt får man ju kontakter för livet!

Eftersom jag stora delar av min karriär varit den enda HR bestämde jag tidigt att det är onödigt att brottas med känslan av att vara själv och gick med i nätverk. Rätt som det är har jobbet också blivit mer socialt och aktivt, både internt och externt.

 

/Theresa för Active-HR

Fler nyheter

Attraktiv arbetsgivare

Det nya begreppet, Agil HR